fem böcker jag läste i spanien

11.06.2017 kl. 21:58Här tidigare gjorde jag ju en bucketlist för sommaren2017 och en av punkterna var att läsa minst fyra böcker i sommar, och gissa vem som läste fem hela böcker veckan i espanya? YES, ME! Tänkte iallfall skriva en liten sammanfattning gällande vad jag tyckte osv, så kanske någon av er får tips vad ni kan läsa i sommar! 

Om jag var din tjej - Meredith Russo.
Handlar om Amanda som just flyttat till sin pappa som bor i en annan delstat i landet för att få börja om. Orsaken till varför? Amanda föddes som kille och har blivit mobbad hela sitt liv men nu efter sina sista operationer hoppas hon på att få börja om som en vanlig tjej i en stad där ingen känner till hennes hemlighet. Jag tycker denna bok var väldigt rörande och fin, jag vet väldigt lite om transpersoner så den gav absolut en tankeställare och dessutom är boken baserad på författarens egna erfarenheter, så det gjorde det ännu intressantare.

För bra för att dö - Christina Wahlden.
En bok om ett väldigt jobbigt ämne, handlar då om två självmordsbenägna tonåringar som bildar en självmordspakt. Värt att nämna var att boken var väldigt lättläst på det sättet att det var rätt stor font och texten kändes rätt luftig, det var ganska skönt faktiskt känner jag då det handlar om ett så jobbigt ämne. Tycker överlag den var rätt fin, gillade mest de delarna som var skrivna ur den ena tonåringens mammas perspektiv, var intressant med det perspektivet.

Konsten att ha sjukt låga förväntningar - Åsa Asptjärn.
Ärligt talat, jag fattade ingenting av denna bok? Vet inte om det beror på att det var ur en femtonårig killes synvinkel och jag tydligen inte har en aning om vad som sker i en tonårs killes hjärna? Eller att målgruppen för denna bok var för lite yngre, så kanske jag blivit för gammal? Äsh jag vet inte. Stod att denna bok var en feel good bok men jag fick absolut inget utav den. Nu efteråt när jag tänker tillbaka på den vet jag inte ens vad den handlade om? Visst nu som då var den lite små mysig men annars bara nej. 

Den sista akten - Mari Jungstedt.
Kan ju börja med att säga att om man tänker läsa dessa två sista böcker så läs INTE denna först - de är då i kronologisk ordning och detta är den andra! Jag gjorde då alltså missen och läste denna först. Men tillbaka till storyn, tycker denna bok var väldigt spännande och bra. Handlar då om en nyhetsprofil som blir mördad och rätt så snabbt förstår man att det handlar om ett kärleksdrama. Förutom själva mordet får man följa andra karaktärer och deras liv. Vissa grejer hängde jag inte riktigt med i (rätt självklart eftersom jag läste de då i fel ordning.) men gillade feelisen under hela boken, kapitlena var skrivna ur olika synvinklar så det tog ett tag före man satt ihop alla pusselbitar och när man väl gjort det och trodde man löst hela mysteriet så kom det en plottwist! Den sista akten var exakt som en kriminalroman ska vara!

I denna ljuva sommarnatten - Mari Jungstedt.
Så med andra ord läste jag denna bok efter den sista akten vilket förstörde rätt mycket eftersom jag före bokens slut lyckades pyssla ihop pusslet pga info jag fått från "den sista akten". Så det förstörde ju spänningen lite. Men före jag listat ut att de kom i kronologisk ordning och att det faktiskt spelade roll, så var den rätt spännande. Har inte läst Jungstedts böcker tidigare men måste faktiskt säga att hon är duktig! Kärlek, Sofie

 

Sofie Råholm
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Bra tips! Otroligt hur bra du hann läsa under en vecka i Spanien!
La Dolce Musica11.06.17 kl. 22:20
Tack, kul att du gillade! Ja, är rätt snabb på att läsa (en väldig trevlig egenskap faktiskt) dock har jag svårare att komma igång men när jag väl kommer igång går det rätt smidigt!:)
11.06.17 22:23

 

Finlandssvensk tjej på snart 23 somrar. Studerar skönhet och drömmer om att skriva böcker. Gillar tatueringar, goda drinkar, sommar, glitter, att hänga med vänner och få skratta. Bloggar om allt och ingenting. Välkomna till mitt välorganiserade kaos.

 

Kontakt: sofieraholm@yahoo.co.uk

 

 Min instagram

Min gamla blogg
 

 

Kategorier

Senaste kommentarer