stod där med rosor i famnen och var bekymmerslös

05.06.2017 kl. 21:37

Ni vet när det ibland kommer upp throwbacks på fb, "titta vad du pysslade med för tre år sedan", till exempel. Idag blev jag taggad i ett sånt inlägg och det var då från nians skolavslutning, alltså sex hela år sedan. Tänka sig att det redan är sex år sedan?

Kan inte låta bli att fundera på vem jag var då och hur mycket som hänt sedan dess. Jag hade min dåvarande pojkvän som jag trodde jag skulle bli gammal och grå med, inte visste jag då att det skulle ta slut cirka tre månader senare. Där stod jag glad med rosor i famnen och inte ett bekymmer i världen, och hade ingen aning om att cirka sex månader senare skulle jag gå in i en depression. Att jag skulle sluta sova om nätterna, just och just få godkänt i mina kurser i skolan och att jag då skulle börja känna av så enorma panikkänslor, som jag än idag sex år senare, tampas med. 

Men trots allt kaos kan jag inte låta bli att le åt allt som hänt sedan jag var femton år. Dessa sex år, hur klyschigt det än låter, har verkligen format mig som person. Jag har hunnit så mycket sedan dess. Gått gymnasiet och tagit studenten, blivit kär och gjort slut, bott i barcelona ett tag, jobbat, flyttat till vasa, blivit kär i cirka hundra söta pojkar på ollis dansgolv, gjort hjärndöda val men på samma gång ännu fler bra val, haft en roomate men också fått testa på att bo ensam. Och nu står jag här, har just avslutat mitt andra år på yrkeshögskola och imorgon har jag varit tillsammans ett år med världens snällaste pampes. 

Det är rätt fint.

Det charmiga med livet är ju nog att det aldrig blir som man tänkt sig. Och trots att det inte alls blir som man planerat kan det till och med bli bättre än vad man någonsin vågat drömma om. Så med andra ord lönar det inte att planera för mycket och också att komma ihåg att allt alltid löser sig. (haha fast den sista punkten har jag själv svårt med hela tiden).Kärlek, Sofie

 
Sofie Råholm
Kommentarer (4)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Du berättar verkligen fint och berörande om dig och alla känslor längs vägen!
Saga 06.06.17 kl. 10:07
TACK för din kommentar<3kram
06.06.17 12:08
du skriver så bra, eller sätter ord på känslor så fint!
Anonym06.06.17 kl. 16:52
Ååh men tack!!<3<3
06.06.17 17:40
Ååh vad jag gillar dina inlägg alltså!
Danielas Dagbok06.06.17 kl. 17:26
Åååh vad kul att höra! Och måste nog säga att det är ömsesidigt!tack<3
06.06.17 17:40
Ja, livet är därför intressant! Om allt skulle gå som man har tänkt sig så skulle det vara lite tråkigt, eller hur? :)
La Dolce Musica06.06.17 kl. 17:36
Jaa absolut,håller med!!:)
06.06.17 17:41

 

Finlandssvensk tjej på snart 23 somrar. Studerar skönhet och drömmer om att skriva böcker. Gillar tatueringar, goda drinkar, sommar, glitter, att hänga med vänner och få skratta. Bloggar om allt och ingenting. Välkomna till mitt välorganiserade kaos.

 

Kontakt: sofieraholm@yahoo.co.uk

 

 Min instagram

Min gamla blogg
 

 

Kategorier

Senaste kommentarer