en annan sida av min vardag

28.05.2017 kl. 12:34

I torsdags tog jag min sista kortison tablett och det känns så himla skönt. Befriande på något sätt. Men på samma gång är jag lite oroad, hur länge kommer det ta före jag hamnar på nästa kur? Vad har hänt med min kropp som orkade så mycket bättre tidigare men nu inte längre verkar vilja samarbeta med mig? Två kortisonkurer under närmare åtta månader. Fyra av de åtta månaderna har jag knapprat i mig piller som bråkat med min sömn, mitt humör och mitt utseende. Tänker inte ljuga, det har varit tufft. 

Samtidigt ställs så många frågor i mitt huvud. Kan det finnas en möjlighet att jag inte var hundra procent frisk ännu i höstas efter min förra kortison kur? Att läkarna missade någonting då? Eller beror det på någonting helt annat? Stress? Dåliga matvanor? Ledsenhet? Jag vet inte.

Det var en rätt jobbig höst och ärligt talat var våren ännu jobbigare. Mycket stress i skolan. Mycket pendlande fram och tillbaka. Mycket frustation och tårar. Har nu äntligen börjat återhämta mig efter våren, var mycket som hände då och mycket olika känslor, och ärligt talat tappade jag nog bort mig själv lite där mitt i kaoset. 

Vi har diskuterat här hemma en hel del att jag skulle testa att börja gå hos en kostrådgivare till hösten, just för magens skull. Vet ju att desto bättre jag äter desto bättre fungerar magen och då mår jag ju även bättre. Både fysiskt och psykiskt. Men vi får se. Det är många tankar som snurrar runt i huvudet, men jag är glad att jag kan vara ärlig här. Visa att det finns en annan sida av min vardag som inte är någon dans på rosor.

På min förra blogg skrev jag ett inlägg om min diagnos och där fick jag så mycket fin respons och folk som delade med sig om sina historier. Tycker det är något så fint med det eftersom när man väl sitter där mitt i kaoset så kan man känna sig rätt ensam, fast det inte alls är så. Kärlek, Sofie

 

Sofie Råholm
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
fina du!kram
Anonym28.05.17 kl. 22:51
<3 taaack!
28.05.17 23:22
Stress och kost är något som påverkat sambons chrons VÄLDIGT mycke!! Han försöker äta så mycke glutenfri och laktosfri mat som möjligt och de ger bra resultat! Så ja rekommenderar att du provar de! Han märker även att stressen som saggt påverkar mycke, är han orolig och stressad så blir magen orolig och dålig med detsamma! När stressen släpper blir det bättre! Med dessa sjukdomar är man tvungen att försöka lära sig själv att leva så stresslöst som möjligt. :) Man får tänka "en sak i taget" och "dethär löser" sig tankar för att vardagen ska bli lättare! :)
Kämpa på!
Gammal bekant29.05.17 kl. 18:59
ja du har så rätt, tack för din kommentar och tips!! har testat att äta glutenfritt o laktosfritt för ett par år sen och mådde nog mycket bättre då så funderar på att börja med de på nytt, vi får se! tack, kramisar!
29.05.17 20:31

 

Finlandssvensk tjej på snart 23 somrar. Studerar skönhet och drömmer om att skriva böcker. Gillar tatueringar, goda drinkar, sommar, glitter, att hänga med vänner och få skratta. Bloggar om allt och ingenting. Välkomna till mitt välorganiserade kaos.

 

Kontakt: sofieraholm@yahoo.co.uk

 

 Min instagram

Min gamla blogg
 

 

Kategorier

Senaste kommentarer