en lördag i le huvudstad

Publicerad 15.05.2017 kl. 17:10

Som jag redan nämt tillbringade jag lördagen i le huvdstad med pojkvännen. Vi hoppade på onnibussen i åbo klockan åtta på morgonen och två timmar senare rullade vi in i ett soligt helsingfors. Första grejen vi hade på agendan var kaffe så vi slog oss ner i espresso houses sköna soffor och fyllde på energiförrådet.

Efteråt vandrade vi runt på stan en stund och sen satte vi oss i en park & njöt av värmen litegrann. HUR SNYGG ÄR INTE MA MAN ASSÅ? I lördags var det också exakt ett år sedan vi gick på vår första dejt så det var ju typ största orsaken varför vi ens åkte till helsingfors - för att få fira lite att vi är bäst.

Vid halv ett mötte vi upp Sarah & mamma - yes vår familj är verkligen utspridd över hela finland. Det var ju morsdag på söndagen så hade med en liten present till mamma, lite choklad och även ett super gulligt kort där jag hade skrivit en dikt på baksidan:

"Hej på dig du kära mor,
du är den där tryggheten bor.
Vart du än i världen är,
ska du veta att jag håller dig kär.
Fast jag inte alltid är en snällis,
så trivs jag i ditt sällis."


Sarah hade fått uppdraget att välja lunchställe till oss så hon tog med oss till "Cafe Talo". Bästa med att ha vänner/familj i andra städer är ju nog att de vet om alla bra matställen osv - så hamnar man inte alltid på de där samma "typiska" ställena. Cafe Talo var iallafall ett super hippt och snyggt ställe med en massa cool konst.

Fina Sarah och mamma <3

Vi alla tog deras hamburgare - Sarah valde den veganska medan vi andra körde med den klassiska och guuud, vad gott det var. Lätt 10/10.

Mamma hade också en liten present till mig - nämligen en hälso/matbok. Har ju hamnat på två kortisonkurer under det senaste året pga stökig mage så ska verkligen bli bättre på att fundera lite gällande kosten och så nu.

Efter maten kramade vi mamma hejdå som skulle vidare på jobb och sen bjöd Sarah oss på museum - nämligen Kiasma. De hade då en utställning med modern konst, mycket berörande dagens teknologi och animationer osv. Lite "Black Mirror" style, ni vet - netflix serien? Rätt svårtolkade grejer så blev nog lite snurrig i bollen av att försöka analysera alla verk, haha. Dock fick vi också testa på vr-glasögon under besöket så det var hur kul som helst!!

Avslutar här med en göllig selfie. Hade en så himla fin lördag, lätt en av de bästa på länge.


Kärlek, Sofie

Sofie Råholm
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Va kiva! Kom snart igen. Vi kan fa ut ti löyly eller å hoppa trampolin om de regnar. Puss
Sarah15.05.17 kl. 18:55
Jaaa <3<3<3 puss o kram!
15.05.17 19:02
Underbara bilder :) Jag var själv i Helsingfors ett helt veckoslut i april och besökte då också Kiasma :)
Daniela15.05.17 kl. 21:22
Men tack så mycket! Ååh vad kul, vad tyckte du om kiasma då?:)
15.05.17 21:24

 

Tjej på snart 22 somrar. Studerar skönhet och drömmer om att skriva en bok. Gillar tatueringar, brunch, mysiga personer, glitter, sommar och att få skratta. Välkomna till mitt välorganiserade kaos.

 

Kontakt: sofieraholm@yahoo.co.uk

 

 Min instagram

Min gamla blogg
 

 

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 4429857107"

 

Kategorier

Senaste kommentarer