jag och min kropp

14.05.2017 kl. 11:42

 
Jag & min kropp. Det är nog utan tvekan en av de mest komplicerade relationerna jag någonsin haft. En evig hatkärlek, en evig bergochdalbana osv osv. Det senaste året har det varit mera dalar än toppar måste jag erkänna så på senaste har jag försökt jobba på att börja gilla min kropp igen. Några punkter har jag pysslat ihop, vet inte om någon finner de hjälpsamma eller bra men känner ändå att det är värt ett försök. Värt att nämna också är ju att dessa punkter hjälpt just mig, detta är ett allvarligt ämne som är väldigt individuellt för alla och folk upplever saker olika. 

Steg ett. Rensa ut garderoben. Flytten till vasa innebar för mig stora förändringar på min kropp. Hela grejen med att flytta hemifrån, skapa nya vanor & rutiner och leva the loco studielajf, det skulle ju vara konstigt om saker och ting inte förändrades. En sak jag känt varit väldigt ångestladdat är mina gamla kläder. Plagg jag använt under gymnasietiden som ännu hänger kvar i garderoben fast jag vet att de inte går på mig längre men av nån anledning har jag inte gjort mig av med dem. Tanken att de kanske en vacker dag ännu går på mig har spökat kvar. MEN nej. Här om veckan rensade jag ut garderoben och fyfasiken, vad skönt det var. Senast jag dansade runt i de klänningarna tränade jag upp till åtta gånger i veckan, så för mig var det bara att inse att idag ser min vardag annorlunda ut och istället för att se det som en jobbig grej ge mitt sjuttonåriga jag en highfive för att jag var så grym då som orkade träna så mycket. Men det betyder inte att jag skulle vara sämre nu, nej om jag får säga det själv är jag till och med bättre nu, eller vill iallafall tro att jag blivit smartare & snällare med åren.

Steg två. Duscha famför spegeln. Haha en så konstig grej men effektiv, istället för att dra för duschdrapperiet lämnar jag det öppet så jag står framför spegeln och duschar. Istället för att undvika min kropp pushar jag mig själv att se den mera. Desto mer jag "tvingat" mig själv att titta på min kropp desto bekvämmare har jag blivit i den vilket i sin tur gjort att det varit lite lättare att acceptera den.

Steg tre. Löjligt nog alla de där små sakerna. Fokusera på vad du gillar med din kropp. Klä dig i det som du trivs i och får dig att känna dig bekväm. Gör saker med din kropp som du gillar. Embrace din sexighet och snygghet. Peppa dig själv. Ge komplimanger till dig själv men även till andra. Försök att inte jämföra dig med andra och även värt att påminna är att komma ihåg att mycket vi ser genom media inte ens är äkta. Var snäll mot dig själv, vi lägger allt för mycket energi på att söka fel. DU ÄR EN QUEEN.

 

Kärlek, Sofie

Sofie Råholm
Kommentarer (7)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Tio poäng till dig Sofie! Tack för att du fortsätter skriva om viktiga ämnen!
Anonym14.05.17 kl. 12:19
Åå tack! Vad glad jag blir att det uppskattas:)
14.05.17 12:57
Hejja dig!! Tre sjukt bra tips!!!
Felicia14.05.17 kl. 12:42
Tack fina felicia <3 kramis
14.05.17 12:58
tack för att du tar upp viktiga ämnen! behövs verkligen:)
Anonymous14.05.17 kl. 14:50
Tack för din snälla kommentar! <3
14.05.17 18:22
Ååh din blogg alltså helt super och så viktig!
Daniela14.05.17 kl. 17:26
TACK! Blir jätte glad att höra det!!:)
14.05.17 18:22
Så bra skrivet om ett viktigt ämne! : )
Nicolina14.05.17 kl. 18:29
TACK!!<3
14.05.17 18:34
Ååh jejj hejja Sofie! Så bra skrivet! Och sjukt bra tips kram
Daniella Lassas15.05.17 kl. 12:35
TACK!! <3 vad glad ja blir att inlägget uppskattas! kramis
15.05.17 12:44
Vi är många unga kvinnor som kan relatera. Jag följer många kroppsaktivister på instagram, och de har hjälpt mig. Sjukdomsdrabbade, tjocka, smala, fysiskt eller psykiskt handikappade... you name it. Insikten om att det i de vackraste av samhällen inte borde finnas någon egentlig normkropp infinner sig så småningom.
Tack för att du skriver
Hedenandis15.05.17 kl. 21:18
Tack så mycket för din kommentar, uppskattar verkligen alla som satt ner tid på att skriva kommentarer <3 Ta hand om dig! kram
15.05.17 21:37

 

Finlandssvensk tjej på snart 23 somrar. Studerar skönhet och drömmer om att skriva böcker. Gillar tatueringar, goda drinkar, sommar, glitter, att hänga med vänner och få skratta. Bloggar om allt och ingenting. Välkomna till mitt välorganiserade kaos.

 

Kontakt: sofieraholm@yahoo.co.uk

 

 Min instagram

Min gamla blogg
 

 

Kategorier

Senaste kommentarer